Ce reprezinta autocuratarea pirolitica si cum actioneaza

Cuptorul electric simplu, sau incorporabil vine la pachet datorita tehnologiei actuale cu o serie de functii, de care trebuie sa tinem cont si care ne influenteaza alegerea modelului potrivit pentru nevoile noastre.

Ce ne deranjeaza cel mai mult dupa ce pregatim mancarea? Faptul ca trebuie sa curatam, iar in cazul unui cuptor electric acest lucru nu este atat de usor de facut precum pare. Solutia pentru aceasta problema o reprezinta subiectul principal al acestui articol, si anume autocuratarea pirolitica.

Cunoscuta si sub deumirea de piroliza, este considerata una dintre cele mai bune metode de autocuratare integrata intr-un cuptor incorporabil electric.

Cuptoarele electrice prevazute cu acest sistem au interiorul acoperit cu un material special, acesta absoarbe grasime, stropii de murdarie, aburii incarcati cu particule diverse, pentru ca ulterior sa le transforme pe toate intr-o cenusa fina.

Materialul acesta, in comparatie cu cel utilizat in cazul curatarii catalitice, acopera peretii cuptorului facand parte integranta din acesta, fara a putea fi separat. Datorita acestei actiuni nici o zona din interiorul cuptorului nu ramane murdara in timpul activarii functiei suplimentare de autocuratare.

Aceasta functie suplimentara vine in completarea peretilor emailati. Odata activata, ea ridica temperatura interioara la valori foarte mari ce variaza, in functie de modelul cuptorului si de brand, intre 400 si 500 de grade Celsius. O asemenea temperatura, cu mult peste cea utilizata pentru a gati, are rolul de a arde efectiv toate depunerile de murdarie din interiorul cuptorului, la final rezultand doar o pudra fina de cenusa ce se indeparteaza imediat cu o laveta umeda.

Aceasta functie este cea mai eficienta datorita faptului ca indeparteaza cat mai usor si fara probleme orice depunere sau pata, interiorul cuptorului ramanand perfect curat, fara mirosuri neplacute si igienizat. Solutiile chimice de curatare nu vor mai fi necesare pentru a spala cuptorul, ci doar de o laveta sau un servetel umed curat.

Nu este nevoie de utilizarea sa zilnica cand utilizati cuptorul, ci doar atunci cand este cazul si acesta se murdareste. De asemenea, vor fi evitate accidentele deoarece usa este prevazuta si cu un sistem de blocare, astfel ca aceasta nu poate fi deschisa in timpul rularii programului de autocuratare prin piroliza.

Acest model de cuptor electric dotat cu functia de autocuratare pirolitica va fi cu adevarat un beneficiu in bucutaria dumneavoastra.

Lasati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Ce reprezinta autocuratarea pirolitica si cum actioneaza aceasta?