Hota de bucatarie a devenit unul dintre aparatele electrocasnice care si-a castigat locul in locuinta noastra, fiind benefica in special in cazul persoanelor care gatesc mult si a bucatariilor open space. Rolul acesteia este de a absorbi mirosul de mancare precum si prevenirea formarii aburilor, care cresc nivelul de umiditate.

De ce trebuie curatata?


In timp, pe filtrele sale se depun grasimea, uleiurile si praful. De asemenea, pot aparea si bacterii daunatoare sanatatii. Necuratata la timp, aceasta va dobandi un miros neplacut. Daca dorim ca durata de functionare a acestui aparat electrocasnic sa fie una cat mai lunga, este evident necesara o ingrijire pe masura. Astfel, igiena si calitatea aerului din bucatarie vor fi mentinute in continuare.


Cum curatam hota?


Cea mai usoara parte de curatat este exteriorul acesteia, motiv pentru care poate fi curatat de mai multe ori pe luna, deoarece uneori raman urme vizibile de folosire.

Pentru curatare, se va folosi o laveta moale si o solutie lichida speciala pentru a indeparta petele si depunerile de grasime ce raman dupa ce s-a gatit. Tot procesul este foarte rapid, dureaza cateva minute iar carcasa va avea tot timpul un aspect ingrijit.

In ceea ce priveste filtrul hotei, acesta trebuie scos conform instructiunilor din manualul de utilizare, in functie de modelul hotei pe care o detineti. Acesta se lasa la inmuiat cel putin o ora intr-o solutie din apa fierbinte si cateva picaturi de detergent degresant, pentru a se dizolva grasimea. La final se va folosi un burete pentru a elimina ultimele pete ramase, dupa care se clateste filtrul din abundenta cu apa calda.

Curatare filtru hota


Daca nu exista restrictii in manualul de instructiuni, filtrul poate fi curatat si la masina de spalat vase.

Partile componente vor fi puse la loc dupa ce s-au uscat complet si au mai fost sterse ca o ultima verificare pentru a va asigura ca nu mai este nicio picatura de apa.

Acest proces nu este unul ce necesita foarte mult timp, ci doar putina atentie insa are ca si rezultat imbunatatirea aerului din casa dumneavoastra si faptul ca va veti putea bucura in continuare pentru o perioada cat mai lunga de timp de beneficiile hotei.

Lasati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Cum curatam corect hota de bucatarie?