Este curatarea masinii de spalat vase cat mai necesara?


Desi majoritatea persoanelor sunt de parere ca masina de spalat vase, datorita utilizarii ei corecte ar trebui sa isi pastreze functionalitatea cat mai mult timp, aceasta are si ea nevoie la randul sau de o ingrijire cat mai atenta pentru a lucra constant si la o capacitate maxima. Chiar daca masina de spalat vase face minuni, din pacate nu toata murdaria ramasa de pe vesela este usor de eliminat de catre aceasta. Resturile mari de mancare sau grasimile, insesizabile de catre noi dar prezente in filtrul sau orificiile prin care este pulverizata apa, se pot bloca. Datorita celor mentionate mai sus, starea de functionare a masinii de spalat vase va fi ingreunata si va exista posibilitatea de aparitie a bacteriilor si a mirosurilor neplacute. Pentru a evita acesti factori daunatori, se recomanda curatarea o data pe luna a masinii de spalat vase.

Ce putem utiliza pentru a curata masina de spalat vase?


Se pot folosi solutii speciale in forma lichida sau solida gasite in comert, acestea sunt eficiente si problema se poate rezolva cat mai rapid. O alta alternativa, la indemana tuturor poate fi otetul sau bicarbonatul de sodiu. Resturile de mancare intarite, vor fi indepartate. De asemenea, in cazul modelelor noi de masini de spalat vase care beneficiaza de tehnologie moderna exista functia de autocuratare, veti avea nevoie doar de un detergent special conceput pentru acest program si o atingere de buton.

Daca nu detineti inca o astfel de masina de spalat vase cu aceasta functie, fiti fara griji. La Technomax veti gasi cele mai moderne masini de spalat vase.


Cum curatam manual o masina de spalat vase?


Pasii care trebuiesc urmati sunt:

  • -Obligatoriu masina de spalat vase se scoate din priza.
  • -Se indeparteaza cosul de vase si toate suporturile prezente in masina.
  • - Bratul de pulverizare ( sau bratele ) se scot, exista posibilitatea ca in cazul unora sa fie desurubate iar altele prin tragere, scoase incet.
  • -Cele mai multe resturi sunt acumulate in filtru, acesta trebuie si el scos cu mare atentie si spalat.
  • -Toate componentele scoase din masina de spalat vor trebui spalate intr-o chiuveta plina cu apa sau un vas mare in care se adauga o cantitate potrivita de detergent. In cazul bratelor de pulverizare, este foarte important sa se indeparteze mizeria adunata in orificii.
  • -Atat usa cat si garnitura se vor curata cu mare grija.
  • -Exteriorul se va sterge de praf sau pete cu o solutie speciala pentru otel inoxidabil
  • -Componentele vor fi lasate la uscat iar interiorul masinii se poate curata mai intai cu prosoape uscate de hartie dupa care se poate pulveriza detergent pentru suprafetele metalice.
Curatare filtru masina de spalat vase


Pentru a preveni aparitia calcarului este recomandata pornirea periodica a unui ciclu de spalare cu otet si fara vase in masina. Depunerile de grasimi vor fi eliminate, iar daca se va acorda o mai mare atentie si nu se vor mai pune in masina de spalat vase la curatat cu resturi de mancare mari, se va putea curata mai rar interiorul.

Masina de spalat vase este o investitie foarte importanta pentru o cat mai buna functionare a activitatilor casnice din casa noastra, asadar merita o ingrijire pe masura.

Lasati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Curatarea masinii de spalat vase